مراسم یادبود ۳۴امین سالگرد درگذشت زنده یاد مهندس حبیب نفیسی؛ بنیانگذار پلی‌تکنیک تهران امروز دوشنبه ۲۲ مرداد با حضور همسر مرحوم نفیسی، جمعی از دانش‌آموختگان پیشکسوت چهار دوره اول دانشگاه و برخی از پیشکسوتان جامعه برگزار شد.
دکتر سیداحمد معتمدی؛ رییس دانشگاه و رییس شورای مرکزی جامعه ضمن اشاره به تحصیل ۱۴ هزار دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در تمام مقاطع مختلف، گفت: قطعا این میراث حاصل زحمات رؤسا، اساتید و مدیران در دوره‌های مختلف این دانشگاه بوده است که در این میان نقش مهندس نفیسی به عنوان بنیان‌گذار این دانشگاه قطعا بسیار بیشتر و تأثیرگذارتر است.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه این دانشگاه، گفت: البته بنیان‌گذار اصلی این دانشگاه مرحوم امیرکبیر بوده است. دارالفنون ترجمه پلی‌تکنیک است و به همین دلیل بعد از انقلاب نام این دانشگاه به نام امیرکبیر ثبت شده است؛ چرا که اولین پلی‌تکنیک تهران را مرحوم امیرکبیر با عنوان دارالفنون تأسیس کرده است.
معتمدی گفت: البته به سبب وقایع تاریخی آن روزها، این روند متوقف می‌شود تا نهایتا مهندس نفیسی در سال ۱۳۳۶ با وجود فشارهای موجود در حکومت و وزارت علوم وقت، با ادغام دو مدرسه عالی این دانشگاه را تاسیس می‌کند.
معتمدی گفت: در آینده موزه‌ای با نام "پلی‌تکنیک" که به تاریخ این دانشگاه از سال ۱۲۳۰ و زمان مرحوم امیرکبیر تاکنون می‌پردازد، در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح خواهد شد.
در ادامه مهندس لطفی دبیر جامعه دانش‌آموختگان اعلام کرد پیشتر قصد داشتیم مراسم گرامیداشت یاد و نام مهندس نفیسی را با حضور همه اقشار دانش‌آموختگان و مهمانانی از مجموعه های مرتبط با سالهای مختلف فعالیت ایشان برگزار کنیم لیکن با توجه به تذکر به جای برخی از پیشکسوتان مبنی بر همزمانی این روز با تعطیلات تابستان، مقرر شد جهت حضور حداکثری همه دانش‌آموختگان و دانشجویان و اساتید دانشگاه و علاقمندان به این عزیز گرانقدر مراسم بزرگداشت نام و خاطره ایشان همزمان با سالروز تاسیس دانشگاه در اواخر ابان برگزار شود. برنامه امروز نیز به مناسبت ۳۴امین سالگرد درگذشت ایشان صرفا با حضور دانشجویان مهندس نفیسی یعنی دانش‌آموختگان ۴ سال اول پلی تکنیک و پیشکسوتان جامعه برگزار شود. وی با اشاره به لزوم قدرشناسی و گرامیداشت مجاهدات و زحمات مهندس نفیسی جهت تاسیس پلی‌تکنیک اعلام کرد در نظر داریم علاوه بر برگزاری سالانه گرامیداشت یاد و نام مهندس نفیسی در سالروز تاسیس دانشگاه، با پیشنهاد جمعی از پیشکسوتان خیر جامعه، طرح احداث خوابگاهی برای دانشجویان دانشگاه را با مشارکت دانش‌آموختگان پیگیری کنیم و این مجموعه را به نام مهندس نفیسی مزین نماییم. همچنین جامعه دانش‌آموختگان، همزمان با جشن روز مهندسی، جایزه ای را به نام نفیسی به نفرات شاخص و موفق دانش‌آموخته پلی‌تکنیک اهدا نماید. درپایان اعلام کرد در صدد هستیم نامه ای را با امضای دانش‌آموختگان، دانشجویان و مسوولان دانشگاه تهیه کنیم تا با ارایه به شورای شهر تهران درخواست نماییم یکی از خیابانهای منتهی و یا نزدیک به دانشگاه را به نام مهندس نفیسی نامگذاری نمایند.
در ادامه دکتر دیلمی و دکتر حائری از اولین مدیران جامعه دانش‌آموختگان پلی‌تکنیک خاطراتی را از زمانهای همراهی با مهندس نفیسی بیان کردند. همچنین سرکار خانم عظمی عدل همسر مهندس نفیسی با اشاره به فضای بی مهری حاکم بر روابط انسانی در این روزها، یاداور شد که با وجود چنین برنامه هایی میبینیم که هنوز قدرشناسی میان مردم وجود دارد و این مساله باعث خوشحالی و خرسندی است.
در پایان این مراسم، مهمانان حاضر پس از امضای نامه درخواست به شورای شهر، جهت ادای احترام و اهدای گل بر سر مزار مرحوم نفیسی واقع در بهشت زهرا حضور یافتند.

منبع: http://www.aut.ac.ir/aut/fa/NewsInfo.aspx?id=4855



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 191
برچسب ها :

تاريخ : يکشنبه 28 مرداد 1397 | 10:33 | نویسنده : i.A |